«Τορπίλη» στη συναίνεση

Νέα «τορπίλη» στην επιχείρηση της κυβέρνησης να δημιουργήσει συνθήκες συναίνεσης σε επιμέρους τομείς της οικονομίας με τον Αντώνη Σαμαρά. Έπειτα από τις εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens που για την αξιωματική αντιπολίτευση αποτελούν μία ακόμη απόδειξη ότι το ΠΑΣΟΚ κινείται με κομματική λογική, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου με μία ιδιαιτέρως σκληρή ανακοίνωση επιτέθηκε στον Γ. Μιχελάκη, ο οποίος χθες είχε αφήσει αιχμές για τη στάση του απέναντι στο μνημόνιο πριν και μετά τον ανασχηματισμό και την υπουργοποίησή του. Η αντιπαράθεση αυτή εκδηλώνεται εν μέσω των κινήσεων Βενιζέλου να επιτύχει ένα μίνιμουμ

συνεννόησης με την αξιωματική αντιπολίτευση, την οποία κάλεσε σε συνεργασία για το νέο φορολογικό αλλά και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.  Ο Π. Οικονόμου εμμέσως πλην σαφώς ταυτίζει τη ΝΔ με τις επιδιώξεις όλων όσοι ποντάρουν στη χρεοκοπία της χώρας, κάνει λόγο για «εγχώρια κλεπτοκρατία και συμμορίες που αφού λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο την περίοδο 2004-2009 στη συνέχεια έβγαλαν τα λεφτά έξω» ενώ σε ό,τι αφορά την πρόταση Σαμαρά για μείωση της φορολογίας, υποστηρίζει ότι αυτή θα σημάνει τη συνέχιση της φοροκλοπής. Για «ύβρεις και πολιτική μετάλλαξη» μίλησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Π. Οικονόμου. Ο Γ. Μιχελάκης σημειώνει ότι «ο κ. Οικονόμου έφθασε στο σημείο να ισχυρίζεται ότι με το Μεσοπρόθεσμο διασφαλίζεται η έξοδος από το Μνημόνιο», παραπέμποντας σε συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Καλεί επίσης τον Π. Οικονόμου να απαντήσει γιατί ψήφισε τους «παραλογισμούς», όπως τους χαρακτηρίζει, του εφαρμοστικού νόμου σχετικά με την αύξηση του ΦΠΑ και ιδίως στον κλάδο της εστίασης όπου τονίζει τη διαφωνία του.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Π. Οικονόμου:

«Ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επανήλθε χθες στο θέμα της, δήθεν, αλλαγής στάσης μου σχετικά με το μνημόνιο. Οι μεγάλες θυσίες στις οποίες υποβάλλονται οι Έλληνες πολίτες, πριν απ ‘ όλα, η προσπάθεια να βγει η χώρα από τα δύσκολα και η σκληρή δουλειά που απαιτείται στο δικό μου πεδίο ευθύνης, είναι, φυσικά, πολύ σοβαρότερα θέματα από μικρές κομματικές ιδιοτέλειες. Αλλά, όταν, φαινομενικά ασήμαντες, δηλώσεις υπηρετούν, αμέσως ή εμμέσως, την «αυτοεκπληρούμενη προφητεία» της χρεοκοπίας της Ελλάδας – την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας στην πραγματικότητα – η καταγγελία των δηλώσεων αυτών οφείλει να είναι σκληρή και κατηγορηματική.

 

Η πολιτική που επίμονα διακινεί η Νέα Δημοκρατία σε ένα και μόνο αποτέλεσμα θα μπορούσε, τελικά, να οδηγήσει: να πάμε σε στάση πληρωμών. Όλα αυτά βέβαια, να συμβούν επί ΠΑΣΟΚ, ώστε να τα χρεωθεί και μετά. να ξαναέρθουμε εμείς! Την πολιτική αυτή υποστηρίζει βέβαια, ομόθυμα, η εγχώρια κλεπτοκρατία : οι ίδιες συμμορίες, οι οποίες διασπάθισαν, καταλήστευσαν, λεηλάτησαν τον δημόσιο πλούτο την περίοδο 2004 – 2009 και, στην συνέχεια, έβγαλαν αυτά τα λεφτά έξω. Με σκοπό να τα ξαναφέρουν «μετά την χρεοκοπία» ώστε να αγοράσουν την Ελλάδα για ένα κομμάτι ψωμί!

– Πρώτη σύμπτωση: επανέρχεται το κόμμα του Σαμαρά στα θέματα αυτά, ακριβώς τη στιγμή που οι διαβουλεύσεις για την επαναγορά των ελληνικών ομολόγων και το δεύτερο γύρο εξασφάλισης πιστώσεων προς την Ελλάδα, με στόχο την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση του προβλήματος εξωτερικού χρέους, εισέρχονται στη λεπτότερη φάση τους. Με συνομιλητές ακριβώς όσους απέρριψαν την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, αν και ανήκουν στην ίδια πολιτική οικογένεια οι περισσότεροι.

– Δεύτερη σύμπτωση: επανέρχεται το κόμμα του κ. Σαμαρά στα θέματα αυτά ακριβώς την στιγμή που οι «οίκοι αξιολόγησης», διαπιστευμένα όργανα της διεθνούς της κλεπτοκρατίας, δίνουν τον ύστατο, όσο και απελπισμένο, αγώνα τους υπέρ της χρεοκοπίας της Ελλάδας. Μέχρι και τα χρέη δυο Δήμων χρησιμοποίησαν, ώστε να μπλοκάρουν την έγκριση της 5η δόσης του δανείου προς την χώρα μας.

– Τρίτη σύμπτωση: επανέρχεται το κόμμα του κ. Σαμαρά, στο Ζάππειο 2, στην «μείωση της άμεσης φορολογίας», δηλαδή την συνέχιση της φοροδιαφυγής και φοροκλοπής, εις υγείαν πάντα των ισχυρών του χρήματος, που κυκλοφορούν ξεδιάντροπα ανάμεσά μας. Όχι όμως για πολύ ακόμα.

Είναι πια φανερό γιατί η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει την εκπροσώπηση όσων ποντάρουν στην χρεοκοπία της Ελλάδας. Είναι πια φανερό γιατί έχει ήδη εισέλθει σε φάση υστερίας, διαπιστώνοντας ότι, με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, όχι απλώς διασφαλίζεται η έξοδος από το Μνημόνιο, αλλά γίνεται εφικτή και η ομαλή συνέχεια της πατρίδας μας, απαλλαγμένης από τις παθογένειες και τους κύκλους του παρελθόντος των οποίων την συντήρηση υποστηρίζει το κόμμα του κυρίου Σαμαρά.

Εν κατακλείδι ένα ερώτημα: Καλά, ο κ. Σαμαράς ως υπουργός δεν εγνώριζε πρόσωπα και πράγματα, έργα και ημέρες της κλεπτοκρατίας! Εξακολουθεί και σήμερα, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να μην καταλαβαίνει τίποτα για τις επιδιώξεις και την δράση της;»

 

Η απάντηση του Γ. Μιχελάκη:

«Με ύβρεις και εμφανή έλλειψη επιχειρημάτων, ο κ. Π. Οικονόμου προσπαθεί να κρύψει την πολιτική του μετάλλαξη και να δικαιολογήσει το γεγονός ότι, όσο δεν είχε καρέκλα υπουργού, διαφωνούσε με τις κυβερνητικές επιλογές στα όρια της ανταρσίας και μόλις υπουργοποιήθηκε έγινε, από πολέμιος του Μνημονίου, πρωτεργάτης στην εφαρμογή του.

 

Έφθασε, μάλιστα, στο σημείο να ισχυρίζεται ότι «με το μεσοπρόθεσμο διασφαλίζεται η έξοδος από το Μνημόνιο». Ότι, δηλαδή, για να μας βγάλουν από το πρώτο επέλεξαν ένα πιο άδικο και πιο επώδυνο Μνημόνιο, με περισσότερους φόρους, μεγαλύτερες περικοπές μισθών και συντάξεων. Ένα ακόμη Μνημόνιο που βυθίζει την οικονομία ακόμη πιο βαθιά στην ύφεση και φέρνει νέα λουκέτα και νέα έκρηξη ανεργίας, χωρίς ίχνος αναπτυξιακής προοπτικής.  Εάν αυτό εννοούσε ο κ. Π. Οικονόμου όταν, πριν γίνει υπουργός, μιλούσε για έξοδο από το Μνημόνιο, τότε τα κατάφερε και έχει την. κατανόησή μας.  Δεν εξηγεί, όμως, και κάτι ακόμη: Γιατί ψήφισε τελικά τους «παραλογισμούς» του εφαρμοστικού νόμου -όπως ο ίδιος τους χαρακτηρίζει σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»- σχετικά με την αύξηση του ΦΠΑ και ιδίως στην εστίαση όπου τονίζει τη διαφωνία του;».

Με πληροφορίες από: POLITICSNEW

 


Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s