Νέα επιστολή Μπαρόζο προς Παπαδήμο

του Θάνου Αθανασίου 
Και νέα επιστολή απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος της Κομισιόν στον Έλληνα πρωθυπουργό σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησής τους στις Βρυξέλλες όπου μεταξύ άλλων:
– Τονίζει την ανάγκη η Ελλάδα να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να ξεμπλοκαριστούν γρήγορα 650 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
– Υπενθυμίζει πως πρέπει να γίνει δουλειά στο συμβούλιο των υπουργών σε σχέση με «τον μηχανισμό καταμερισμού του ρίσκου για κρίσιμα έργα
υποδομής».
– Ζητά από την Ελλάδα να βιαστεί να απορροφήσει χρήματα από το κοινωνικό ταμείο, ειδικά για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων σε συνεργασία με την ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων της Κομισιόν που δραστηριοποιείται σ’ αυτόν τον τομέα.
– Ζητά συνέχεια στην ταυτοτοποίηση δημόσιας περιουσίας που πρέπει να αποκρατικοποιηθεί.

– Αναφέρεται στο πώς η Ελλάδα θα αποκομίσει οφέλη από ενεργειακά προγράμματα όπως το «Ήλιος» ή τη μετατροπή της σε διαμετακομιστικό σταθμό φυσικού αερίου
– Και, τέλος, ζητάει προτάσεις για την επιτάχυνση της απορρόφησης ποσών από το διαρθρωτικό ταμείο.
Ο πρόεδρος Μπαρόζο έχει δώσει έως τις 25 Μαρτίου προθεσμία στην ομάδα Ράιχενμπαχ να ετοιμάσει σοβαρές προτάσεις και χρονοδιάγραμμα σε σχέση με όλα τα παραπάνω.
Στην ίδια ενημέρωση Τύπου από τις Βρυξέλλες, ο Αμαντέου Αλταφάζ, όσον αφορά το PSI, επεσήμανε πως η Κομισιόν δεν σχολιάζει τις τρέχουσες εξελίξεις, αλλά αναμένει να δει πώς θα κλείσει η δημόσια προσφορά αύριο στις 8 το βράδυ και υπενθυμίζει τις πρόσφατες δηλώσεις Ρεν από το Παρίσι πως «εκτιμάμε ότι το αποτέλεσμα του PSI θα ανταποκρίνεται εν τέλει στους στόχους που έχουν τεθεί».

Πηγή:www.real.gr
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s