«Κουρεύεται» το 97% των ομολόγων …

Ομόλογα ύψους 199,8 δις ευρώ από τα 206 δισ. ευρώ του συνολικού χρέους “κουρεύονται”. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της «Ημερησίας» τα 177 δισ. διέπονται από το ελληνικό δίκαιο, τα 7 δισ. είναι τα δάνεια προς τις ΔΕΚΟ με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και τα 12-16 δισ. διέπονται από ξένο δίκαιο. Κυβερνητικοί αλλά και τραπεζικοί κύκλοι δήλωναν ικανοποιημένοι

μετά το κλείσιμο του βιβλίου προσφορών για την πορεία του PSI+, θεωρώντας ότι αλλάζει σελίδα η χώρα. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν στις 8.00 το πρωί της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος), ενώ στις 15:00 θα συνεδριάσει το Eurogroup για να λάβει (ή κατ’ ουσία να επικυρώσει) τις τελικές αποφάσεις σε ό,τι αφορά ειδικότερα το θέμα της -πολύ πιθανής- ενεργοποίησης της ρήτρας συλλογικής δράσης.

Την Παρασκευή, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο και στις 13:00 ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, θα δώσει συνέντευξη Τύπου. Στις 12 Μαρτίου, θα γίνει η ανταλλαγή, ενώ την ίδια ημέρα θα συνεδριάσει το Eurogroup (διά της φυσικής παρουσίας των υπουργών αυτή τη φορά), σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα.Στις 14 Μαρτίου αναμένεται η συνεδρίαση του Euroworking Group για να κλειδώσει το νέο πρόγραμμα των 130 δισ. ευρώ και να οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα των εκταμιεύσεων. Στις 15 Μαρτίου θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη χρηματοδότηση του νέου προγράμματος στήριξης. Για τα ομόλογα υπό ξένο δίκαιο, όπου υπάρχουν μεγαλύτερες δυσκολίες λόγω των όρων των ομολόγων αλλά και του γεγονότος ότι έχουν ήδη ενσωματωμένες ρήτρες, η ανταλλαγή θα γίνει στις αρχές Απριλίου.

Πηγή: http://www.imerisia.gr 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s