Έμποροι καυσίμων: Να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣΑμεση επιστροφή στο προηγούμενο κατώτατο ύψος του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης (21 ευρώ/1.000 λ.) και ταυτόχρονο άνοιγμα διαλόγου για την οριστική λύση του προβλήματος, ζητούν οι Επαγγελματικές Οργανώσεις Λιανικής Αγοράς Καυσίμων με κοινή ανακοίνωσή τους. Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο: «Στο οικονομικό έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας και των εσόδων του Δημοσίου, που συντελείται εφέτος με την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, προστίθεται και το έγκλημα σε βάρος της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος καθώς το νέφος από τα τζάκια και τις ξυλόσομπες συνιστά άμεση απειλή για την υγεία των πολιτών».

Μία από τις δεκάδες πηγές που αναφέρονται στο πρόβλημα που δημιουργεί η καύση του ξύλου στην υγεία των πολιτών στην ατμόσφαιρα, εντός και εκτός σπιτιών, είναι το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Εφαρμογών Στερεών Καυσίμων του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (Ο.Β.Ε.), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), η Ένωση Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Ν. Αττικής, το Επαγγελματικό Σωματείο Εμπόρων Καυσίμων και Εκμεταλλευτών Σταθμών Αυτ/των Ν. Θεσσαλονίκης «Ο Μέγας Αλέξανδρος» και το Σωματείο Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Θεσσαλονίκης «Αγιος Δημήτριος» εκτιμούν ότι «έφτασε η ώρα που η κυβέρνηση πρέπει να αναγνωρίσει το προφανές. Δηλαδή, ότι η αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης έχει καταδικάσει χιλιάδες νοικοκυριά να κρυώνουν και έχει αναγκάσει χιλιάδες επίσης πολίτες να επιστρέψουν στα παραδοσιακά μέσα θέρμανσης, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους και το περιβάλλον. Τα δάση ξυλεύονται ανεξέλικτα, η ατμόσφαιρα επιβαρύνεται και τα έσοδα του Δημοσίου κατακρημνίζονται αφού οι πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί».

 

Πηγή: iefimerida

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s