Στη Βουλή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

ΒΟΥΛΗ 83Upd: Κατατέθηκε στο ελληνικό Κοινοβούλιο το απόγευμα της Δευτέρας το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει, πέραν από τις ποινικές  ευθύνες που τυχόν προκύπτουν από το χειρισμό του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, κι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του σημερινού Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κι επίσης πρώην υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, γύρω από την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». Συγκεκριμένα το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά στην πρότασή του :

1) Να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση, με τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διερεύνηση ενδεχομένων ποινικών ευθυνών των Γ. Παπακωνσταντίνου και Ε. Βενιζέλου για όλες τις ανωτέρω μνημονευόμενες και εξειδικευόμενες αξιόποινες πράξεις

2) Να διερευνηθούν μέχρι πλήρους διαλευκάνσεως όλα τα πραγματικά περιστατικά που έχουν προκύψει ή φέρονται ότι έχουν λάβει χώρα στην προκείμενη υπόθεση, με την εξάντληση όλων των νόμιμων μέσων απόδειξης και ανακριτικών ενεργειών για τις οποίες έχει αρμοδιότητα η Επιτροπή, συμπεριλαμβανομένης της πραγματογνωμοσύνης, της κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης μαρτύρων κ.λπ.

3) Να επεκταθεί η διερεύνηση σε πρόσωπα και αδικήματα για τα οποία θα προκύψουν ενδείξεις και στοιχεία από την έρευνα της κοινοβουλευτικής επιτροπής, μετά και τη διαβίβαση του πορίσματος του Σ.Δ.Ο.Ε. για το ύψος των διαφυγόντων φόρων, πορίσματος που πρέπει απαραιτήτως να αποτελέσει τμήμα της δικογραφίας που θα εξετάσει η κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Διαβάστε ΕΔΩ  το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγές: P/Press-Gr
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s